Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas

Hey everyone, it's John, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas. One of my favorites. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas is one of the most favored of current trending meals in the world. It is simple, it is fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas is something that I have loved my entire life. They are nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas is +5 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas estimated approx 30 minutos.
To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas using 23 ingredients and 19 steps. Here is how you can achieve that.
Las tlayudas son una receta #tradicional del estado de Oaxaca, consiste en una tortilla cocida con lechuga, tomate, aguacate, quesillo o queso oaxaca, asiento de puerco y algún tipo de carne ya sea de pollo o res, en cada región se preparan diferente, en algunos lugares usan mayonesa en lugar de asiento, en otros lugares se comen abierta como tostada y en otros cerrada como quesadilla, pero solo en Oaxaca puedes encontrar unas buenas tlayudas. #g104
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas:
- Frijol molido
- 500 gramos frijol
- Agua
- 1/4 de cebolla (esto es al gusto)
- 10 dientes ajo (esto es al gusto)
- 5 gr sal aprox. (Al gusto)
- Tinga
- Sal (al gusto)
- 2 dientes ajo (al gusto)
- Agua
- 1 pechuga
- 1 kg tomate
- 1 lata chiles chipotles (210 gr)
- 1 cebolla
- Armado
- Frijol molido
- Tinga de pollo
- 1 lechuga (a elección)
- 1 tomate
- 1 aguacate
- Quesillo (queso Oaxaca)
- Asiento de puerco
- Tortillas tlayudas
Instructions to make to make Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas
- Para el frijol primero lo escogemos y lo lavamos  
- En una olla cualquiera ponemos a hervir agua y agregamos el frijol junto con la cebolla y los ajos   
- Añadimos sal y tapamos, dejamos hervir durante 4-6 hrs, revolvemos cada hora y checamos el nivel de agua, agregar más si hace falta, hasta que los granos de frijol estén blandos   
- Ponemos un poco de frijoles en la licuadora, añadimos un ajo, un trocito de cebolla, unas hojas de aguacate y molemos hasta que se vuelva una mezcla homogénea   
- Al final agregamos sal y freímos en recipiente cuidando que no se queme  
- Para la tinga de pollo, primero lavamos y limpiamos la pechuga para posteriormente ponerla a hervir con un pedazo de cebolla y dos ajos  
- Cuando esté hirviendo le quitamos con una cuchara la espuma y grasa que haya en la superficie del agua  
- Esperamos a que se enfríe, sacamos la pechuga en un recipiente y empezamos a desmenuzar  
- Picamos en cubos(bronoise) el tomate y la cebolla  
- En la licuadora picamos un tomate, le agregamos la lata de chiles chipotles y un poco del caldo de la pechuga y molemos hasta que sea como una pasta   
- En una cacerola agregamos un poco de aceite y añadimos el tomate y la cebolla.
 Freímos hasta que el tomate se deshaga   
- Agregamos el pollo, revolvemos y añadimos sal,  
- Agregamos la pasta de chile y tomate, revolvemos y dejamos hervir hasta espesar y que haya desaparecido parte del agua  
- Ahora pasamos a nuestra preparación: lavamos y desinfectados la lechuga y el tomate y picamos al tamaño que nos guste  
- Tomamos nuestra tortilla y la untamos de asiento y frijol  
- Añadimos quesillo (queso Oaxaca) y la lechuga  
- Añadimos la cantidad al gusto de carne y por último añadimos rebanadas de tomate y aguacate al gusto   
- Llevamos nuestra tlayudas al asador (también se puede hacer en un comal de lata en la estufa)  
- Después de calentar un momento la tortilla, la cerramos y mantenemos en el calor volteando hasta que la tortilla se dore y listo   
As your experience and also self-confidence grows, you will discover that you have extra natural control over your diet plan and also adjust your diet plan to your individual preferences with time. Whether you intend to offer a dish that uses fewer or even more active ingredients or is a little more or less hot, you can make basic adjustments to attain this goal. To put it simply, begin making your recipes in a timely manner. When it comes to standard cooking skills for novices you do not require to discover them however just if you understand some simple food preparation techniques.
This isn't a full overview to quick and also very easy lunch recipes but its great food for thought. With any luck this will obtain your creative juices flowing so you can prepare tasty meals for your household without doing too many heavy meals on your trip.
So that's going to wrap it up for this special food Recipe of Favorite Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas. Thank you very much for your time. I am confident you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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